Kupanje i šišanje pasa

Prilikom uređenja svakom psu pristupamo individualno te ovisno o njegovoj građi, tipu i stanju kože i dlake prilagođavamo frizuru. Također svakog vlasnika pažljivo saslušamo te poštujemo njegove želje i zahtjeve.

KUPANJE

Prije svakog kupanja psa se temeljito počešlja i maknu se mogući čvorići te se prema stanju kože i dlake odabire odogvarajući šampon. Koristimo visokokvalitetne šampone i balzame za njegu.

Kupanje i šišanje pasa

ČETKANJE

Koža je najveći organ i u pasa je prekrivena dlakom. Redovitim četkanjem se osigurava uklanjanje mrtve dlake, potičemo cirkulaciju u potkožju te time osiguravamo normalan rast dlake što na kraju rezultira zdravom i sjajnom dlakom. Zbog užurbanog načina života vlasnici često nemaju vremena za četkanje psa te na kraju dolaze nama sa zapetljanom dlakom. Ukoliko postoji mogućnost pokušamo rasčešljati psa te ga ošišati barem na  1- 2 cm duljine, no nažalost u nekim slučajevima je dlaka toliko zapetljana da su sami pokušaji raspetljavanja previše stresni i bolni za psa te je jedina opcija ošišati ga mašinicom.

ŠIŠANJE

Šišamo pse svih pasmina i veličina sukladno kinološkim standardima ili po željama i zahtjevima vlasnika kako bi im omogućili lakše održavanje čistoće psa. Ukoliko imate sliku željene frizure slobodno nam ju možete donijeti kako bi nam jasnije dočarali svoje želje. Trimanje: čupkanje mrtve dlake isljučivo kod oštrodlakih pasmina pomoću posebnog nožića (trimera) ili prstima čime se omogućuje dlaci da se regenerira.

SKRAĆIVANJE NOKTIJU

Psima je potrebno redovito skraćivati nokte. Velike pasmine ih često same potroše, te je potrebno samo ponekad skratiti nokat prvog prsta koji se ne uspijeva potrošiti u šetnjama. Mali pasmine ih zbog svoje težine ne uspijevaju potrošiti te je potrebno jednom mjesečno skraćivanje kako ne bi nastale deformacije kosti prstiju što može rezultirati iskrivljenim hodom.

HIGIJENA UŠIJU

Nekim pasminama unutar zvukovoda rastu dlačice koje je potrebno odstraniti kako ne bi predstavljale medij za gljivice i bakterije te da se omogući bolja ventilacija ušiju. Nakon čišćenja uši se obavezno namažu kremom za održavanje higijene uha.

  Veterinarske usluge - Sve